Ticaret Bakanı Çinli Temu ve Aliexpress'ten ucuz ürün, vergi ve ücretsiz kargoya düzenleme geleceğini açıkladı - Haber Jet

Ticaret Bakanı Çinli Temu ve Aliexpress’ten ucuz ürün, vergi ve ücretsiz kargoya düzenleme geleceğini açıkladı

Son dönemlerde popülaritesi artan Temu ve uzun yıllardır tercih edilen Aliexpress gibi Çin'den ucuza ürün satın alınan online platformlar, Ticaret Bakanlığı'nın yakın takibine girdi. Ticaret Bakanı Ömer Polat, Çin'den ucuza ürün getirip Türkiye'de satış yapanlara karşı harekete geçtiklerini ifade etti. Açıklama sonrası uzmanlar ek vergi gelebilir ihtimali üzerinde durdu.

Birçok kişi Aliexpress ve Temu üzerinden ucuza aldığı ürünleri Türkiye’de satışa sunarak kazanç sağlıyor. Ticaret Bakanı Bolat’ın açıklamaları sonrası Çin’den ucuza ürün getirip Türkiye’de satılması konusunda gerekli kararların alındığı öğrenildi.

TEMU VE ALİEXPRESS EK VERGİ GELECEK Mİ?

Ticaret Bakanı Ömer Nolat, Çin’deki bazı internet sitelerinden ucuza ürün getirilip satılması konusuna ilişkin sorulan soruya, “Konunun çok yakın takipçisiyiz. Gerekli kararları da aldık yakında göreceksiniz.” dedi.

Temu ek vergi gelecek mi Aliexpress ek vergi gelecek mi

Bakan Bolat’ın açıklaması sonrası Temu ve Aliexpress ek vergi gelecek mi soruları araştırılmaya başlandı. Ek vergi konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde Temu, zorunlu alışveriş limitini 480 TL’den 2 bin TL’ye yükseltti.

TEMU GÜMRÜK VERGİSİ ALIYOR MU?

İnternet sitesi ve firma fark etmeksizin yurt dışından gelen her üründen vergi alınıyor. Bu nedenle Temu’dan gümrük vergisi alınıyor.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir