Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı ve Sadat Kurucusu Adnan Tanrıverdi hayatını kaydetti - Haber Jet

Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı ve Sadat Kurucusu Adnan Tanrıverdi hayatını kaydetti

SADAT Kurucusu Adnan Tanrıverdi bir süredir tedavi gördüğü Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı eski başdanışmanı, SADAT’ın kurucusu ve emekli general Adnan Tanrıverdi’nin vefat ettiği bildirildi.

79 yaşındaki Adnan Tanrıverdi, uzun bir tedavi sürecinin ardından 5 Ağustos 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Adnan Tanrıverdi’nin cenazesi, 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü Eyüpsultan Camii’nde ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Eyüpsultan Kabristanı’nda defnedilecek.

Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

sadat kurucusu öldü mü

ADNAN TANRIVERDİ KİMDİR?

Adnan Tanrıverdi, 8 Kasım 1944 tarihinde Konya’nın Akşehir ilçesinde doğmuştur.

İlköğrenimini Akşehir’de tamamladıktan sonra, 1962-1963 eğitim yılında bir yıl ilkokulda öğretmenlik yapmıştır. 1963-1964 eğitim yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Bölümünde bir yıl öğrenim görmüştür.

1964 yılında Kara Harp Okulu’na girmiş ve 30 Ağustos 1966 tarihinde Topçu Subayı olarak mezun olmuştur.

sadat neden kuruldu

Adnan Tanrıverdi, askeri kariyerine 1967 yılında başlamış ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1976-1978 yılları arasında Kara Harp Akademisinde öğrenim görerek 1978 yılında Kurmay Subay statüsü kazanmış, ardından 1980 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni bitirmiştir.

Kıdemli subay olarak; çeşitli askeri birimlerde ve Genelkurmay’da önemli görevlerde bulunmuş, 1992 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

sadat açılımı nedir

İlgili Haberler

1996 yılında emekliye ayrıldıktan sonra, çeşitli sivil ve askeri kuruluşlarda görev almıştır. 1997-1998 yıllarında Üsküdar FM Radyosunun Genel Koordinatörlüğü görevini yürütmüş, 2004 yılında İhlâs Marmara Evleri Camii Yaptırma ve Yardım Derneği Yönetim Kurulu’nda yer almıştır.

2004-2009 yılları arasında Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) Genel Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

sadat ne demek

SADAT’ı 2012 yılında kurmuş ve aynı zamanda ASSAM (Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi) ve YUSDER (Yunus Uluslararası Doğa Sporları Derneği ve Deniz Sporları Kulübü) gibi diğer savunma ve strateji merkezlerini de kurmuştur.

Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atanmış olan Tanrıverdi, bu görevde iken hem askeri hem de stratejik konularda danışmanlık yapmıştır.

İyi derecede Fransızca bilen Adnan Tanrıverdi, evli ve iki çocuk babasıdır.

sadat başkanı kim

SADAT NEDİR, NEDEN KURULDU?

SADAT tam adıyla Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Türkiye merkezli bir askeri danışmanlık ve savunma hizmetleri şirketidir.

28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulan SADAT, askeri danışmanlık, güvenlik eğitimi, savunma stratejileri ve mühimmat tedariki konularında uluslararası düzeyde hizmet sunmaka.

SADAT merkezi, İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde bulunur ve özellikle İslam ülkeleri arasında askeri işbirliği ile stratejik geliştirmeyi amaçlar.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir