Türk atıcı Yusuf Dikeç’in asker olduğu ortaya çıktı! Dünya, Astsubay Kıdemli Başçavuş Dikeç’i konuşuyor - Haber Jet

Türk atıcı Yusuf Dikeç’in asker olduğu ortaya çıktı! Dünya, Astsubay Kıdemli Başçavuş Dikeç’i konuşuyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Türk spor tarihine geçerek Türkiye'ye atıcılık dalındaki ilk olimpiyat madalyasını kazandırdı. Dikeç’in sahneye kulaklıksız çıkıp tek eli cebinde atış yapması dünya çapında yankı uyandırdı. Ayrıca Yusuf Dikeç’in askeri personel olduğu ve rütbesinin de Astsubay Kıdemli Başçavuş olduğu öğrenildi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda tarihi bir başarıya imza atan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanarak Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

YUSUF DİKEÇ ASKER Mİ?

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda sergiledikleri performansla hem Türkiye’nin gururu oldular hem de atıcılık dalında ülkemize ilk olimpiyat madalyasını kazandırdılar. Elemelerde 582 puanla birinci olarak olimpiyat sıralama rekorunu egale eden ikili, finalde Sırbistan ile karşılaştı. Çekişmeli geçen finalde son atışlar sonucu 16-14 mağlup olan milliler, gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı. Bu başarı, Türkiye’nin atıcılık dalındaki ilk olimpiyat madalyası olarak tarihe geçti.

Yusuf Dikeç’in gösterdiği başarılı performanstan çok başka konu ile gündeme geldi. Yusuf Dikeç’in sahneye kulaklık veya herhangi bir teçhizat takmadan çıkıp tek eli cebinde atış yapması olimpiyatlardan en dikkat çekici olay oldu. Dikeç’in bu davranışı, dünya çapında büyük yankı uyandırdı ve sosyal medyada geniş bir yankı buldu.

Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç asker imiş

51 yaşındaki tecrübeli atıcı, daha önce dört olimpiyatta yarışmış ancak madalya kazanamamıştı. Paris 2024, Dikeç’in madalya hasretine son verdiği olimpiyat oldu.

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

Yusuf Dikeç, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş olarak görev yapmaktadır. Atıcılık kariyerine de Jandarma Gücü Spor Kulübü’nde devam eden Dikeç, 2012 Londra ve 2016 Rio Olimpiyatları’nda da ülkemizi temsil etti. 2013 Akdeniz Oyunları’nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanan Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları’nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gösterdiği performansla bir kez daha adından söz ettirdi.

Yusuf Dikeç gümüş madalya kazandı

Dikeç’in partneri Şevval İlayda Tarhan ise, genç yaşına rağmen uluslararası arenada elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Tarhan, daha önce 2018 Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştı ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda da bu başarısını devam ettirdi.

SporTrend

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir