1 Ağustos Dünya Kız Arkadaş Gününe özel mesajlar! 2006 yılından bu yana gelen günün önemi ve hikayesi - Haber Jet

1 Ağustos Dünya Kız Arkadaş Gününe özel mesajlar! 2006 yılından bu yana gelen günün önemi ve hikayesi

1 Ağustos Dünya Kız Arkadaş günü hem romantik ilişkiler hem de kız arkadaşların birbirleri ile olan bağını güçlendirmek amacı ile kutlanıyor!

Her yıl 1 Ağustos dünya genelinde arkadaşlık ilişkilerini ve kız arkadaşlık bağlarını kutlamak için özel bir gün olarak anılıyor.

Bu anlamlı günün ortaya çıkışı, 2006 yılına dayanıyor ve Allie Savarino Kline ile Sally Rodgers tarafından başlatılmıştır.

dünya kız arkadaşlar günü ne zaman

1 AĞUSTOS HANGİ ÖZEL GÜN?

1 Ağustos Dünya Kız Arkadaş Günü, kız arkadaşlar arasındaki dostluğu ve destekleyici ilişkileri onurlandırmak amacıyla belirlenen bir gündür.

Kız arkadaşlar, yaşamın çeşitli anlarında daima birbirlerine destek olurlar; birlikte güler, paylaşır ve anılar biriktirirler.

1 ağustos özel gün mü

1 Ağustos’ta kutlanan bu özel gün, bireyleri kız arkadaşlarıyla zaman geçirmeye, bağlarını kuvvetlendirmeye ve bu özel ilişkileri kutlamaya teşvik eder.

Bu gün boyunca insanlar, kız arkadaşlarına hediyeler alarak, birlikte vakit geçirerek ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek bu anlamlı bağı kutlarlar.

1 ağustos hangi özel gündür

İlgili Haberler

1 AĞUSTOS DÜNYA KIZ ARKADAŞ GÜNÜ TARİHÇESİ NEDİR?

“Kız arkadaş” terimi ilk olarak dünya genelinde 1863 yılında, kadın arkadaşları tanımlamanın bir yolu olarak kullanılmaya başlamıştır.

Fakat ”kız arkadaş” kelimesinin romantik bir ilişkideki partneri ifade etmeye başlaması 1920’lere kadar gerçekleşmemiştir.

1 ağustos dünya kız arkadaş günü ilk nerden çıktı

Merriam-Webster’a göre “kız arkadaş” terimi 1859 yılında ilk kez ortaya çıkmış olup, başlangıçta yalnızca kadın arkadaşları tanımlamak için kullanılmıştır.

1920’lerde romantik ilişkilerde “çıkma” terimi popüler hale geldikçe “kız arkadaş” kelimesi de erkek arkadaş ile kız arkadaş arasındaki romantik ilişkileri ifade etmeye başlamıştır.

kız arkadaşlar günü ne zaman

Günümüzde “kız arkadaş” kelimesi, hem arkadaşlık hem de romantik ilişkiler için geçerlidir.

Kız arkadaşlar, çeşitli durumlarda hem destekleyici hem de kutlayıcı rol oynarlar. Bu nedenle de 1 Ağustos’ta kutlanan Dünya Kız Arkadaş Günü, bu özel ilişkileri ve kadınlar arasındaki bağları kutlamak için önemli bir fırsat sunar.

1 AĞUSTOS DÜNYA KIZ ARKADAŞ GÜNÜ MESAJLARI

  • Dünya Kız Arkadaş Günümüz kutlu olsun! Senin gibi güçlü ve harika bir kadınla dost olduğum için çok şanslıyım. Her zaman yanında olmak isterim ve senin de benimle kalmanı isterim. İyi ki varsın.
  • Bugün bizim günümüz! Her zaman yanımda olduğun ve beni desteklediğin için teşekkür ederim. Dünya Kız Arkadaş Günümüz kutlu olsun, canım arkadaşım.
  • Seninle gülmek, ağlamak ve tüm anıları paylaşmak benim için büyük bir mutluluk. Dünya Kız Arkadaş Günümüz kutlu olsun, sevgili arkadaşım.
  • Dünyada senin gibi bir arkadaşım olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum. Her zaman yanımda olduğun için teşekkür ederim. Dünya Kız Arkadaş Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum!
  • Seninle birlikte geçirdiğimiz her an çok değerli. İyi ki varsın ve iyi ki hayatımdasın. Paylaştığımız gülüşmeler için, geceleri birlikte kahkahalara boğulduğumuz anlar için teşekkür ediyorum.
  • Hayatın her anında yanımda olduğun için minnettarım. Senin gibi bir arkadaşım olduğu için çok mutluyum. İyi tanıştık ve iyi ki bu güzel anları birlikte paylaştık.
  • Güçlü, cesur ve sevgi dolu bir arkadaş olduğun için teşekkür ederim. Dünya Kız Arkadaş Günü’nü en güzel dileklerimle kutluyorum!

TrendYaşam

1 Ağustos Dünya Kız Arkadaş Gününe özel mesajlar! 2006 yılından bu yana gelen günün önemi ve hikayesi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Irmak Yavuz Irmak Yavuz

    Yakın arkadaşlar için çok önemli bir gün bence ama yurt dışında lezbiyenler kutluyormuş sanırım

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir