Hot Wheels koleksiyon listesi STH ve TH değerli arabalar 2024 - Haber Jet

Hot Wheels koleksiyon listesi STH ve TH değerli arabalar 2024

Teknolojiyle yoğunlaşan dünyamızda kimi zaman kendimize gündemden uzaklaştıracak hobiler arıyoruz. Bu hobilerin gelişmelerini takip etmek, bu hobiyle ilgilenen başka kişilerle iletişim kurmak ve yeni şeyler öğrenmek kişileri mutlu hissettiriyor. Bugün, yılların eskitemediği bir konuyu ele alacağız; Hot Wheels koleksiyonculuğu. TH ve STH farkını, Hot Wheels değerli olduğunu nasıl anlarız sorularına cevap bulacağız.

Dünyada ve ülkemizde hızla yaygınlaşan Hot Wheels arabaları kendi hayran kitlesini ve koleksiyonerlerini oluşturdu. Hot Wheels koleksiyon listesinin başında yer alan pek çok araba bulunuyor. STH ve TH ürünlerini kontrol ederek değerli ve pahalı Hot Wheels arabalarını seçebilirsiniz.

hot wheels th nasıl anlaşılır nedir

HOT WHEELS DEĞERLİ OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

Küçük yaşlarda oynanan oyuncak arabalar, yıllar içinde birçok insan için vazgeçilmez bir hobiye dönüştü. Hot Wheels koleksiyonculuğu hem gençlerin hem de yetişkinlerin büyük ilgisini çekiyor.

Bu minik arabalar, sadece çocukluk anılarını canlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda birer yatırım aracı olarak da değerlendiriliyor.

hot wheels th nedir Nasıl anlaşılır

Hot Wheels arabaları hem ülkemizde hem de dünyada oldukça ilgi gören oyuncaklar. Küçük çocuklardan yetişkinlere kadar bu oyuncaklara büyük bir ilgi gösterilmektedir. Özellikle de bu oyuncakların koleksiyonunu yapanların büyük bir hayran kitlesi oluşturduklarını sosyal medya üzerinden takip edebilmekteyiz.

hot wheels değerli araba nasıl anlaşılır

HOT WHEELS KOLEKSİYON LİSTESİ İLE NASIL YAPILIR REHBERİ

Öncelikle koleksiyon yapmak, uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu en baştan kabul etmek gerekiyor. Çünkü koleksiyon için aranan parçaları bulmak bazen uzun bir süre alabilir, bazen de maddi açıdan yorucu olabilir.

Her koleksiyonun başlangıcında olduğu gibi bir koleksiyona başlama ilk koleksiyon eşyasını almakla başlar. O yüzden Hot Wheels koleksiyonu yapacaksanız hemen bir veya birkaç tane Hot Wheels arabası almalısınız.

hot wheels koleksiyon listesi 2024 premium

Hot Wheels arabalarına ulaşmak oldukça kolay birçok oyuncak mağazasında bu koleksiyonlara ulaşılabilmektedir. Bunun yanında ülke genelinde yaygın hizmet veren giyim mağazalarında veya marketlerin de haftalık aktüellerine gelebilmekte oralardan da ulaşılabilmekte hatta eksik koleksiyon parçalarını bulma şansı oluşturabilmektedir.

hot wheels değerli arabalar pahalı arabalar

Fast and Furious serisi, Premium parçalar her zaman daha değerli hale gelmiştir.

Fotoğraflarda birçok araba görüyorsunuz, peki hepsi mi değerli? Hayır. Kimi zaman sevdiğiniz veya anısı olan bir arabayı almayı da kaçırmayın deriz.

Veeeee, STH, TH yazan arabaları kaçırmayın!

hot wheels değerli arabalar listesi 2024

HOT WHEELS STH VE TH NEDİR?

Dördüncü olarak ise “ST” ve “STH” serisini takip etmek de koleksiyonunuzu renklendirebilmektedir. Peki, bu “STH” ve “ST” ne anlama gelmektedir?

“TH” kısaltması “treasure hunt” “Hazine Avı” anlamına, “STH” ise “super treasure hunt” “Tutankamon’un Hazine Avı” anlamına gelmektedir.

hot wheels th ve sth anlamı nedir

HOT WHEELS STH TH NASIL ANLAŞILIR?

Bu serinin kıymetli olmasının en önemli nedeni ortalama her kutudan bir tane “TH” çıkmaktadır. “STH” ise 700-800 adette bir tane çıkmaktadır.

Hot Wheels arabalarını alırken dikkat edilecek hususların bir kısmını sıralayalım:

İlgili Haberler

İlk önce Hot Wheels arabaların altında veya kutularının üzerinde yazan kodlara göre üretildiği tarihlere bakmak seçkin bir koleksiyon oluşturabilmek için iyi bir başlangıç olabilir.

hot wheels premium araba sth th modelleri

  • A: 2008
  • B:2009
  • C:2010
  • D:2011
  • E:2012
  • F:2013
  • G:2014
  • H:2015
  • J:2016
  • K:2017
  • L:2018
  • M:2019
  • N:2020
  • P:2021
  • R:2022
  • S:2023
  • T:2024

Arabaların altında “M 24” yazıyor. Buradan Anlayacağımız 2019 yılının 24. haftasında üretilmiş anlamına geliyor demektir.

Bir de arabaların altında “Mattel Inc 2020” veya “2020 Mattel” gibi yazı oluyor. Bu yazı üretim yılını değil o arabanın lisans altına alınma yılını göstermektedir.

hot wheels premium fast and furious arabalar serisi fiyatı

İkinci olarak Mattel firmasının az olarak ürettiği kimi modeller var. Bu modeller dünya çapında koleksiyonerler tarafından takip edilmekte ve koleksiyonlarına dahil edilmeye çalışılmaktadır.

Bunlar hangi modeller olduğuna birlikte bakalım.

  • Pink Rear-Loading Volkswagen Beach Bomb (1969)
  • Cheetah” Base Python (1968)
  • Kızıl Baron (İçi Beyaz olan, 1970)
  • Özel Volkswagen (açılır tavansız, 1968)
  • Ed Shaver Custom AMX (1970)
  • Blue Rodger Dodger (1974)
  • Purple Olds 442 (1971)
  • Collector Number 271 Funny Car (1995)
  • White Enamel Camaro (1968)

Yukarıdaki değerli olarak sıraladığımız Hot Wheels’ler kişiye ve koleksiyona göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak bu arabalar her dönem yüksek miktarlara el değiştirmektedir.

Bu modellere bakınca aslında gerçekten çok daha değerli olan parçalar var. Ancak ulaşılması zor parçalar yerine bugün yapmaya başlayabileceğiniz arabalar arasında olanları sizler için derledik.

hot wheels en pahalı araba hangisi Kaç tl dolar

Üçüncü olarak da aynı Hot wheels arabası da olsa kimi zaman üretimlerinde farklı kalıp kullanılan arabalar da olabilmektedir. Bu tip istisnai kalıp kullanımı olan Hot Wheels arabaları ilk önce diğerlerinden farksız gibi görünse de dikkatli gözler az kullanılan kalıbı hemen fark edebilmektedir.

HOT WHEELS OTOPARKLARI VE YOLLARI VAR MI?

Hot Wheels’ler Mattel firması tarafından ilk önce araba olarak üretime başlasa da sonraki yıllarda bu arabaların hızlıca gidebileceği yollar, köprüler, otoparklar gibi ürünleri de üretmeye başladı.

Özellikle yollar, dönemeçler, köprüler ile bir yarış alanı oluşturup bu araçlar arasında eğlenceli etkinlikler yaparak koleksiyonlara değer katmaya devam ediyor koleksiyoner.

hot wheels koleksiyon listesi değerli arabalar

50, 100, 200 arabalık otoparklar, çeşitli tuzaklar ve heyecanlı oyunların olduğu otoparklar bu arabaları yine eğlenceli hale getiren önemli unsurlar.

Sonuç olarak şu an için Hot Wheels bardakları, tişörtleri, yatak örtüleri gibi birçok alanda çocukların ve yetişkinlerin hayatında yer bulan bu arabalar her birimizin hayatına kademe kademe yer bulmaya devam etmektedir.

Dünya üzerinde önemli koleksiyonerleri mevcut sizler de koleksiyoneri olmak istiyorsanız yukarıda söylediklerimize dikkat ederek daha hızlı bir şekilde koleksiyonunuza değerli parçalar katabilirsiniz.

HOT WHEELS HANGİ FİRMAYA AİT?

1968 yılında Mattel tarafından piyasaya sürülen Hot Wheels, o günden bu yana milyonlarca farklı model üretti. Koleksiyoncular için her modelin ayrı bir önemi ve değeri bulunuyor. Kimi koleksiyoncular sadece belirli yıllara ait modelleri toplarken, kimileri ise nadir bulunan özel serilere odaklanıyor.

NOT: Fotoğraflar, haberjet.com editörü koleksiyonunun parçasıdır, telife neden olur.

OyunEditörün SeçtikleriYaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir