Memur maaşları dondurulabilir iddiaları gerçeği yansıtmıyor - Haber Jet

Memur maaşları dondurulabilir iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Yabancı basında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten sonra ekonomik gelişmeler ve Türkiye ekonomisinde yaşanan değişim analiz edildi. Yazıda, açığın azaltılması için memur maaşlarının dondurulması gibi bazı zorlu önlemleri de içeren sert önlemlerin alınabileceği değerlendirilmesi kamu çalışanlarını tedirgin ediyor.

Financial Times yazarı Gustavo Medeiros, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinin ardından Türkiye ekonomisindeki değişimi analiz etti. Yazısında memur maaşlarının dondurulacağından bahsetti ancak bir süre sonra düzeltme yayınlayarak “kamu görevlisi kısıtlama planları gibi bazı sert önlemleri” olarak değiştirildi.

MEMUR MAAŞLARI DONDURULABİLİR Mİ?

Memur maaşlarının dondurulacağı iddiası Financial Times yazarı Gustavo Medeiros’un yazısında yer aldı ancak kısa bir süre sonra düzeltme yayınlayarak o bölümün  “Türkiye’nin açığını azaltmasının önümüzdeki yıllarda kamu görevlisi alımını kısıtlama planları gibi bazı sert önlemleri de içereceğini açıklığa kavuşturmak için” değiştirildiğini açıklandı.

Memur maaşları dondurulabilir mi?

Yine de artan ekonomik tedbirler ve vergiler memur maaşlarının dondurulmasına kadar gidebilir mi sorusu üzerinde duruluyor.

Memur maaşlarının sabitlenmesi ve dondurulmasına yönelik olan bu iddia sonrası 2008 krizinde Avrupa’da yaşanan memur maaşlarının dondurulması ve kesinti yapılması akıllara geldi.

Türkiye’de ise geçmişte memur maaşlarının dondurulması gibi bir durum yaşanmadı.

Memur maaşları dondurulabilir

MEMUR MAAŞLARI DONDURULMASI YASAL OLARAK MÜMKÜN MÜ?

Memur maaşlarının dondurulması yasal bir dayanak sunularak dondurulabilir ancak Türkiye tarihinde henüz böyle bir adım gerçekleşmedi.

Böyle bir tedbir hükümeti ciddi derecede yıpratacağı düşünüldüğünden pek mümkün gözüyle bakılmıyor. Ancak 2008 krizinde memur maaşlarını dondurma ve sabitleme hamlesi pek çok Avrupa ülkesinde uygulandığını unutmamak gerekiyor.

Ekonomi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir