Nimet Özdemir, sokak hayvanları yasası ve diplomasıyla gündemde! İYİ Parti milletvekili iddialara yanıt vermedi - Haber Jet

Nimet Özdemir, sokak hayvanları yasası ve diplomasıyla gündemde! İYİ Parti milletvekili iddialara yanıt vermedi

İYİ Parti İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili konuşmasında yasayla meşrulaştırılan öldürme eyleminin cinayetleri arttıracağını ifade etmişti. Sokak hayvanlara ötenazi uygulanmasını kabul etmeyeceklerini belirten Özdemir hakkında diplomasının sahte olduğuna dair iddialar gündeme geliyor.

Sokak hayvanları yasasına karşı çıkan İYİ Partili vekil Nimet Özdemir, üniversite eğitimi hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı.

NİMET ÖZDEMİR ÜNİVERSİTE DİPLOMASI SAHTE Mİ?

İYİ Parti milletvekili Nimet Özdemir’in “naylon bir üniversiteden diploma aldığı” haberi sosyal medyada gündem oldu. Biyografisinde Conley Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünü tamamladığı belirtilen Özdemir’in mezun olduğunü belirttiği üniversite Şişli İstanbul’da bulunuyor.

Okulun kendi tanımında yer alan bilgiye göre ise “dünyanın her yerinden öğrencilere esnek programlar sağlayan çevrimiçi bir kolejdir” ifadesi yer alıyor.

İddialara dair açıklama yapmayan Özdemir, kendisi hakkında atılan itibarsızlaştırma çalışması paylaşımını profilinde tekrar paylaştı.

Nimet Özdemir diploması sahte mi?

NİMET ÖZDEMİR KİMDİR?

1970 yılında Kayseri’de doğan Nimet Özdemir, ilk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. Lisans eğitimini ise Conley Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde tamamladı.

2008’de inşaat sektöründe bir şirkette kurucu ortak olarak yer aldı. 2015’te kule vinç kiralama ve son olarak 2020’de inşaat malzemeleri temin eden bir şirket kurdu.

2017 yılında İYİ Parti’nin kuruluşunda partiye üye olarak İstanbul il ve ilçe delegeliği görevlerini sürdürdü.

Ümraniye ilçe yöneticiliğinde yer aldı. İYİ Parti Hayvan Hakları, STK ve derneklerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev aldı.

2023 genel seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili seçilerek 28. dönem vekilleri arasında Meclis’e girdi.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir