Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları 1-7 Ağustos tarihlerinde başlayacak! Atamalar ise 16 Ağustos’ta - Haber Jet

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları 1-7 Ağustos tarihlerinde başlayacak! Atamalar ise 16 Ağustos’ta

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği ve engellilik gibi mazeretlere bağlı yer değiştirme başvurularını 1-7 Ağustos'ta alacak, atamalar 16 Ağustos'ta yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kadrolu öğretmenlerin çeşitli mazeretlere bağlı olarak il içi ve iller arası yer değiştirme başvurularının tarihlerini duyurdu.

ÖĞRETMENLERİN MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN?

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretmenler 1-7 Ağustos tarihleri arasında yer değiştirme başvurularını yapacak. Bu başvurular aile birliği, sağlık sorunları, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer mazeretlere dayanarak gerçekleştirilecek.

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru tarihleri ne zamana kadar?

ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular iki aşamada alınacak; ilk aşamada öğretmenler mazeretlerini belgeleriyle bildirecekler ve ön başvurusu onaylananlar, ikinci aşamada 10-15 Ağustos tarihlerinde tercih başvurusunda bulunacaklar​.

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖĞRETMENLERİN YER DEĞİŞTİRME ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Atamalar 16 Ağustos’ta gerçekleştirilecek ve ataması yapılan öğretmenler, 19 Ağustos itibarıyla yeni görev yerlerine ayrılabilecekler. Bu süreç, öğretmenlerin iş güvenliği ve aile bütünlüğü gibi önemli konularda rahat etmelerini sağlayacak bir düzenleme olarak öne çıkıyor​.

Eğitim

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir