Avustralyalı deprem bilimci Frang Hoogerbeets, 7 ila 8 büyüklüğündeki deprem paylaşımıyla 'tetikte olun' uyarısı yaptı - Haber Jet

Avustralyalı deprem bilimci Frang Hoogerbeets, 7 ila 8 büyüklüğündeki deprem paylaşımıyla ‘tetikte olun’ uyarısı yaptı

Daha önce 6 Şubat Kahramanmaraş depremini tahmin eden Avustralyalı Deprem Bilimci Frank Hoogerbets, önümüzdeki günlerde 7 ila 8 arasında gerçekleşebilecek deprem olma ihtimali paylaşımını alıntılayarak her ihtimale karşı tetikte olun dedi.

Türkiye ve çevresinde coğrafyadaki deprem hareketlerini yakından takip eden Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremini önceden tahmin etmişti. Daha sonra 18 Nisan 2024’te meydana gelen Tokat merkezli depremleri de tahmin ettiği görülmüştü.

Tokat’taki sarsıntılar hakkında, Batı ve Orta Türkiye’deki orta şiddette sarsıntılara dikkat çekerek, ilerleyen günlerde yaşanabilecek daha güçlü sarsıntılar olabileceği konusunda uyarmıştı.

Hoogerbets’in zaman zaman yanıldığı tahminleri de bulunuyor.

7 İLA 8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLMA İHTİMALİ YÜZDE 50-60

Gezegenlerin ve gök cisimlerinin yer çekim kuvvetlerine göre depremin yerini ve büyüklüğünü tespit eden sistem SSGEOS X hesabı üzerinden, ” Ay, Venüz, Mars ve Neptün’ü içeren gezegen ay kavuşumu daha byük bir sismik aktiveteye neden olabilir. Önümüzdeki günlerde bir deprem olma ihtimali yüzde 50-60″ açıklamasını yaptı.

Bu açıklama sonrası Frank Hootgerbeets, “Her ihtimale karşı tetikte olun” açıklamasında bulundu.

Deprem kahini kim, nereli? Frank Hoogerbeets kim, ne iş yapıyor?

Bununla birlikte Frank Hootgerbeets’in tutmayan tahminlerini sildiği ve böylece tüm depremleri biliyormuş izlenimi verdiği düşünülmekte.

SSGEOS NEDİR?

Deprem tahminleriyle sosyal medyada gündem olan SSGEOS, jeolojik araştırma ve deprem tahmini yapan bir sistem olduğu bilinmekte. Temel olarak gezegenlerin ve gök cisimlerinin yer çekim kuvvetlerine göre depremin nerede, kaç şiddetinde olacağına dair tahminlerde bulunuyor.

Depremin ne zaman olacağını bilen adamı? 6 Şubat depremini kim tahmin etti?

FRANK HOOGERBEETS KİMDİR?

Deprem kahini olarak da adlandırılan Frank Hoogerbeets, gezegenlerim dizimi ve gezegenlerin yer çekimine göre depremin nerede, kaç şiddetinde olacağına dair tahminlerde bulunuyor. “En iyi Avustralya Gökbilimciler” listesinde üçüncü sırada bulunmakta.

Yaşam

Avustralyalı deprem bilimci Frang Hoogerbeets, 7 ila 8 büyüklüğündeki deprem paylaşımıyla ‘tetikte olun’ uyarısı yaptı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Öykü Öykü

    İnşallah öyle bir depremle hiçbir zaman karşılaşmayız

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir