Sokak köpeklerinin uyutulmasına veteriner heyeti karar verecek - Haber Jet

Sokak köpeklerinin uyutulmasına veteriner heyeti karar verecek

Sokak köpekleri düzenlemesinde sona gelindi. Başıboş köpeklerin uyutulmasına yönelik çalışma tepkiler sonrası kapsamı daraltılarak uyutma kararına, belediyelerin oluşturacağı veteriner heyeti karar verecek. Köpek toplamayan başkana hapis cezası, köpeği sokağa terk edene para cezası geliyor.

Kamuoyunda tepkilere neden olan sokak köpeklerinin uyutulmasına yönelik yasa tasarısı tepkilere neden olurken düzenlemede sona gelindi. Sokak köpeklerinin uyutulması konusunun ise kapsamı daraltıldı.

SOKAK KÖPEKLERİ UYUTULACAK MI?

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun özel haberine göre, AK Parti’nin sokak köpekleriyle alakalı kanun teklifi hazır. Meclis grubunda teklif imzaya açılırken taslak tasarıda yer alan ‘sokak köpeklerinin uyutulması’ maddesinin kapsamı daraltıldı.

Buna göre, barınaklarda bir ay boyunca sahiplendirilmeyen köpeklerin uyutulmasına ilişkin sorumluluk yerel yönetimlere bırakılıyor.

Sokak köpeklerinin uyutulması ne demek?

Kuduz tehlikesi olan, hasta, saldırgan ve sürü halinde dolaşan başıboş sokak köpekleri barınaklara alındıktan sonra uyutma kararına belediyelerin oluşturduğu veteriner heyeti karar verecek.

Uyutulmasına ihtiyaç duyulman köpekler ise yine sokaklardan toplatılarak kısırlaştırma ve aşı işlemleri yapılacak ve bakımına barınaklarda devam edilecek, sokağa bırakılmayacak.

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN 2 YIL SÜRE

Yerel yönetimlere tanınan 2 yıl süre içerisinde barınaklar yapıp, sorumluluk bölgelerindeki başıboş sokak köpeklerinin toplatılmasını sağlayacaklar.

Sorumluluklarını yerine getirmeyen yerel yöneticilere bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilirken tekrarı durumunda ceza arttırılacak böylece belediye başkanları seçilme yeterliğini kaybedecek.

Sokak köpekleri uyutulacak mı?

Köpekleri toplayarak başka bölgeye bırakanlara da para cezası verilecek.

Belediyeler, barınaklar için bütçelerinin binde 5 oranında zorunlu olarak pay ayıracak.

Evcil hayvanını sokağa atan ve yasaklı ırkların üretimini yapanlar hayvan başı 60 bin lira cezaya çarptırılacak ve bir daha hayvan sahiplenmesine izin verilmeyecek.

Gündem

Sokak köpeklerinin uyutulmasına veteriner heyeti karar verecek” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Cemre Cemre

    Barınaklar sokaklardan daha kötü umarım bu durum düzelir

    Yanıtla
  • Selda Selda

    Veteriner hekimler uyutmayacaklarını açıklamıştı zaten tehlike arz etmeyen hayvanlar uyutulmamalı

    Yanıtla
  • Dilara Karataş Dilara Karataş

    Tüm sokak köpeklerinin uyutulmayacak olmasına sevindim o kadar masum can vardı ki katliam olurdu

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir