Gezgin Ali Ertuğrul dünyanın tek Türk Budist Rahibi Ruchan’ı Kore’deki Hwagyesa tapınağında ziyaret etti - Haber Jet

Gezgin Ali Ertuğrul dünyanın tek Türk Budist Rahibi Ruchan’ı Kore’deki Hwagyesa tapınağında ziyaret etti

Gezgin Ali Ertuğrul, Güney Kore'deki Hwagyesa Tapınağında dünyanın tek Türk Budist rahibi olan Dongjin ile geçirdiği günü Youtube kanalında paylaştı. Ruchan ismiyle tanınan ancak rahip olduktan sonra Dongjin adını alan Türk Budist rahip, Kore'nin 1800 yıllık Budizm tarihinde bir ilki temsil ediyor.

Youtuber Ali Ertuğrul Güney Kore’nin başkenti Seul’da bulunan Hwagyesa Tapınağında dünyanın tek Türk Budist rahibi olan Ruchan ile bir gün geçirdi.

Ruchan isminin artık Dongjin olduğunu ve Budist rahip olmaya karar verildiğinde baş rahibin o kişiye yeni bir isim verdiğini dile getirdi.

Dünyanın Tek Türk Budist Rahibi kimdir

DÜNYADAKİ İLK TÜRK BUDİST RAHİP KİMDİR?

Gezgin Ali Ertuğrul’un Youtube kanalında yayınlanan ve oldukça ilgi çekici olan ”Dünyadaki Tek Türk Budist Rahip” videosu büyük bir ilgi gördü.

Kore’de yaşayan Ruchan Seul’deki Hwagyesa Tapınağında Budist bir rahip olarak hayatını sürdürdüğünü ve Kore’nin 1800 senelik Budizm tarihindeki ilk Türk rahip olduğunu da dile getirdi.

Dünyanın Tek Türk Budist Rahibi nerede

İLK TÜRK BUDİST RAHİP NEREDE?

Büyük ilgi gören ilk Türk Budist rahip olan Ruchen Kore’nin Seul şehrinde bulunan Hwagyesa Tapınağında görev yapıyor.

Burada Ali Ertuğrul’u ağırlayan Budist rahip Ruchan tapınaktaki çeşitli yerleri gezdirerek bölge hakkında bilgiler verdi.

Dünyanın Tek Türk Budist Rahibi nerede

TEK TÜRK BUDİST RAHİBİN GÖREV YAPTIĞI HWAGYESA TAPINAĞI

Hwagyesa Tapınağında yılın her günü yoksullar için saat 11.00-13.00 arası ücretsiz yemek dağıtıldığına da değinen Türk Budist rahip Dongjin birinci rütbeye sahip olduğunu söyledi.

İlk Türk Budist Rahip kimdir

Budizm kültürü ile Kore kültürü arasındaki farklara değinen Dongjin aynı zamanda rahiplerin kıyafet renklerine göre şekillenen hiyerarşik düzeni de Ali Ertuğrul’a anlattı.

Bu tapınakta Rus, Alman ve Amerikalı gibi daha birçok farklı ırktan insanların da olduğunu aktaran Türk Budist rahip Ruchan, tapınağı gezdirirken izleyenlere birçok farklı bilgi de veriyor.

GündemEditörün SeçtikleriÖne Çıkan HaberlerTrend

Gezgin Ali Ertuğrul dünyanın tek Türk Budist Rahibi Ruchan’ı Kore’deki Hwagyesa tapınağında ziyaret etti” haberine 1 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir