Türksat 6A kapsama alanı ile 5A ve 5B'ye göre fark yaratıyor! 5 milyar insana hizmet verecek - Haber Jet

Türksat 6A kapsama alanı ile 5A ve 5B’ye göre fark yaratıyor! 5 milyar insana hizmet verecek

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olan Türksat 6A, SpaceX'in Falcon 9 roketi ile bu gece saat 00.20'de uzaya gönderiliyor. Türksat 6A, geniş kapsama alanı ile dünya genelinde 5 milyar insana hizmet verecek.

İlk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, bu gece uzaya fırlatılacak. Türksat 6A özellikleri ile diğer uydulara kıyasla daha geniş kapsama alanı sunuyor.

TÜRKSAT 6A KAPSAMA ALANI

Türkiye’nin uzayda kendi uydusunu üretme ve fırlatma yeteneğine sahip 11 ülkeden biri olma yolundaki en önemli adımı olan Türksat 6A uydusu, bu gece ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü’nden SpaceX’in Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilecek. Saat 00.20’de gerçekleştirilecek olan fırlatma, Kennedy Uzay Merkezi’nden canlı yayınlanacak.

Türksat 6A, Türkiye’nin en önemli AR-GE projelerinden biri olup, yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranıyla üretildi. Uydu, mevcut Türksat 5A ve 5B uydularına kıyasla daha geniş bir kapsama alanına sahip olacak ve Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkelerde de hizmet verecek. Bu sayede dünya genelinde 5 milyar insana hizmet sunulacak​.

Türksat 6A özellikleri! Türksat 6a ne işe yarayacak?

TÜRKSAT 6A ÖZELLİKLERİ

Türksat 6A, tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirildi ve TV yayıncılığı ile haberleşme hizmetleri amacıyla kullanılacak. Uydu, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın büyük bir kısmı, Orta Doğu ve Rusya’nın batı bölgelerine hizmet verecek. 42 derece doğu boylamındaki kalıcı yörüngesine ulaşacak olan Türksat 6A, kimyasal itki sistemi ile 35 bin 786 kilometre uzaklıkta yörünge testlerine başlayacak ve yaklaşık 1 ay sürecek testlerin ardından faaliyete geçecek​.

Türksat 6A kapsama alanı! Türksat 6A hangi ülkeleri kapsayacak?

Uydu, 16 Ku-band ve 2 X-band transponder ile donatılmış olup, hem sivil hem de askeri haberleşme hizmetleri sağlayacak. Türksat A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, Türksat 6A’nın Türkiye’nin en önemli R&D projelerinden biri olduğunu ve bu projenin birçok Türk mühendisin yoğun çalışmaları sonucunda başarıyla tamamlandığını belirtti​.

Türksat 6A ne işe yarayacak? Türksat 6A farkı ne, 5A'dan farkı nedir?

Türksat 6A, 7.5 kilovat güç ve 4.250 kilogram ağırlığa sahip olacak. Uydu, Ku-Bant, Ku-BSS Bant, Ka-Bant ve Q/V Bant frekanslarını kullanarak geniş bir haberleşme kapasitesi sunacak. Güneydoğu Asya gibi yeni coğrafyalara da hizmet vererek yurt dışında Türksat uydularını kullanan kanal sayısını önemli ölçüde artıracak.

Türksat 6A frekans bilgileri! Türksat 6A uydu frekans ayarı nasıl yapılır?

Teknoloji

Türksat 6A kapsama alanı ile 5A ve 5B’ye göre fark yaratıyor! 5 milyar insana hizmet verecek” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Timur Timur

    6a ile 5a nın farkı nedir

    Yanıtla
  • Hamdi özen Hamdi özen

    6a.
    6. Segment A akıllı geliştirilebilir hafıza.
    Gora gezegenine daha yakın yakın bir kapsama alanı sunuyor…KA-FA 1500 uzay roketleri için haberleşme sistemleride barındırıyor…

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir