Türksat 6A uydusu bu gece saat 00.20’de ABD’nin Florida eyaletinden fırlatılacak! Fırlatma canlı yayın ile izlenebilecek - Haber Jet

Türksat 6A uydusu bu gece saat 00.20’de ABD’nin Florida eyaletinden fırlatılacak! Fırlatma canlı yayın ile izlenebilecek

Türkiye'nin tamamen yerli ve millî imkânlarla geliştirilen ilk haberleşme uydusu Türksat 6A, bu gece SpaceX'in Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilecek. Fırlatma, Türkiye saati ile 00.20'de ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A, bu gece SpaceX’in Falcon 9 roketi ile uzaya fırlatılacak.

TÜRKSAT 6A BU GECE SAAT KAÇTA FIRLATILACAK?

Türkiye, kendi imkanları ile geliştirdiği ilk haberleşme uydusu Türksat 6A’yı bu gece uzaya göndermeye hazırlanıyor. ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay Üssü’nde gerçekleştirilecek olan fırlatma, Türkiye saati ile 00.20’de başlayacak. SpaceX’in Falcon 9 roketi ile yörüngeye bırakılacak olan uydu, Türkiye’nin uzay alanındaki bağımsızlığını pekiştirecek önemli bir adım olarak görülüyor.

Türksat 6A saat kaçta fırlatılacak, Türksat 6a ne zaman bu gece mi Türkiye saati ile kaçta uzaya fırlatılacak?

TÜRKSAT 6A FIRLATILIŞI CANLI YAYIN İZLENEBİLECEK Mİ?

Türksat 6A, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildi ve %80’in üzerinde yerlilik oranına sahip. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, uydunun fırlatma işlemleri için hazırlıkların sorunsuz devam ettiğini belirtti. Fırlatma anı ve sonrasındaki gelişmeler, Kennedy Uzay Merkezi’nden canlı yayınla Türkiye’ye aktarılacak​.

Türksat 6a fırlatılışı hangi kanalda, canlı yayın var mı, nereden izlenir?

TÜRKSAT 6A UZAYDA NEREYE GİDECEK?

Uydu, 35.786 kilometre uzaklıkta, 42 derece doğu boylamındaki kalıcı yörüngesine ulaşacak ve burada yörünge testlerine başlayacak. Yaklaşık bir ay sürecek testlerin ardından, uydu faaliyete geçirilecek. Türksat 6A’nın kapsama alanı, mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeleri de içerecek şekilde genişletilecek ve toplamda 5 milyar insana hizmet verilecek.

Türksat 6a nereden, hangi ülkeden fırlatılıyor, Türkiye'den mi fırlatılacak? Türksat 6a hangi ülkeden fırlatılacak?

TÜRKSAT 6A UYDU FIRLATILIŞI CANLI YAYIN

Türksat 6A’nın fırlatılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı ile kutlanacak ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kennedy Uzay Merkezi’nden canlı bağlantı kurarak fırlatma anındaki heyecanı Türkiye’ye aktaracak. Türksat 6A’nın başarıyla yörüngeye yerleştirilmesi ile Türkiye, kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olma gururunu yaşayacak​.

Türksat 6A fırlatma canlı izle! SpaceX Türksat 6A fırlatılışı canlı yayın

TeknolojiGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir