Beklentileri karşılamayan emekli maaş zammı için kulislerde 3 formüllü düzenleme konuşuluyor - Haber Jet

Beklentileri karşılamayan emekli maaş zammı için kulislerde 3 formüllü düzenleme konuşuluyor

Temmuz ayında yüzde 19,31'lik memur ve memur emeklisine gelen zam sonrası bazı emekli maaşlarına hiç zam gelmedi. En düşük emekli maaşı alan emeklinin durumu gündeme gelirken kulislerde refah payı, zamların eşitlenmesi ve taban maaşın arttırılmasına yönelik 3 formüllü bir düzenleme konuşuluyor.

Emekli maaş zammının beklentileri karşılamaması sonrası kulislerde 3 formüllü düzenleme üzerinde duruluyor.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşlarına gelecek zam oranı belli oldu. Verilere göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24.73 oranında zam alırken memur ve memur emeklileri yüzde 19.31 oranında zam alacak.

EMEKLİ MAAŞINA 3 AYRI FORMÜL

SSK, Bağ-Kur, memur emeklilerinin zam oranlarının belli olmasının ardından yeterli gelmeyen zamlar sonrası emekliler için 3 formüllü bir düzenleme masada görünüyor.

Emekli maaşına ne kadar zam geldi 2024, temmuzda ne kadar zam yapılacak? Emekliye zam belli oldu mu?

İddialara göre birinci formül, emeklilere refah payı verilmesi gündeme gelebilir. İkinci formül, temmuz ayıyla memur zam oranının 5 puan geriye düşmesinden dolayı emekli zamlarını eşitlenmesi gündeme geliyor.

Üçüncü formülün ise taban maaşı arttırılması düşünülüyor. Bu formülün gündeme alınması halinde 10 bin liraya tamamlanan emekli maaşları 12 bin ile 14 bin arasında bir rakama çıkacak.

4a emekli maaşı net aylık tutarı ne demek? 4a en yüksek emekli maaşı ne kadar?

KÖK MAAŞ NEDİR?

Kök maaş, emekli aylığına yan haklar ve ek ödemeler olmadan belirlenen temel maaştır.

EMEKLİNİN KÖK MAAŞI DEĞİŞTİ Mİ?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber kök maaşa yansıyacak zam yüzde 24,73 olmuştu. Kök maaşı 8 bin liranın altında olanların maaşlarında değişiklik yapılmayacağı 10 bin liraya tamamlanan maaşlarını alacaklar.

Ekonomi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir