150 bin TL faizsiz evlilik kredisi tarihi için Bakan Göktaş, Temmuz ayını işaret etti - Haber Jet

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi tarihi için Bakan Göktaş, Temmuz ayını işaret etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftler için 150 bin TL faizsiz evlilik kredisini geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Faizsiz evlilik kredisi için başvurularını yapan çiftler için kredilerin ödeneceği tarih netleşiyor.

150 bin TL tutarında 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli faizsiz evlilik kredisine başvuruları kabul edilen çiftler için paranın hesaplarına yatacağı tarih belli oluyor.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN?

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında oluşturulan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi, genç çiftleri düğün masrafları için destek olacak.

Mayıs ayında başvuruları onaylanan çiftler, kredilerinin ödemelerinin ne zaman hesaplarına geçeceğini merak ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, genç çiftlerin 150 bin TL faizsiz kredi ödemelerini Temmuz ayı itibarıyla almaya başlayacaklarını açıkladı.

Krediden öncelikli olarak deprem bölgesindeki çiftler yararlanabilecek. Bu programın ilerleyen süreçte Türkiye genelinde uygulanması bekleniyor.

Faizsiz evlilik kredisi var mı? E devlet evlilik kredisi şartları nelerdir? 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman?

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR, NASIL BAŞVURULUR?

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 18-29 yaş arasında olmak gerekiyor. Krediye başvurmak için son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamının 2 asgari ücretten fazla olmaması gerekmekte.

Resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerine katılmayı kabul etme şartları aranıyor.

Başvurul, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi aile.gov. tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Pilot uygulama olarak deprem bölgesinde başlayan çalışmada öncelikli olarak oradaki çiftlere verilecek ancak orjenin kısa sürede tüm Türkiye’de uygulanması bekleniyor.

Ekonomi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir