Hollanda’lı eski futbolcu Marco van Basten Merih Demiral’a ceza veren UEFA için ‘’Verilen ceza garip, futbola sadık kalın’’ dedi - Haber Jet

Hollanda’lı eski futbolcu Marco van Basten Merih Demiral’a ceza veren UEFA için ‘’Verilen ceza garip, futbola sadık kalın’’ dedi

Marco van Basten Merih Demiral’ın gol sevinci nedeniyle aldığı cezayı NOS’ta gündemi değerlendirirken UEFA’nın bu tutumunu eleştirdi. Van Basten UEFA’nın bu kararını futboldan uzak ve gereksiz bulduğunu vurguladı.

EURO 2024’te Avusturya maçındaki gol sevinci nedeniyle 2 maç ceza alan Merih Demiral’a verilen ceza, futbol dünyasında tartışma yarattı.

Hollanda’nın efsane futbolcusu Marco van Basten UEFA’nın bu kararını sert sözlerle eleştirdi.

Marco Van Basten Merih demiral için ne dedi

MARCO VAN BASTEN MERİH DEMİRAL İÇİN NE DEDİ?

Hollandalı eski milli futbolcu ve teknik direktör Marco van Basten NOS kanalında yaptığı açıklamalarda UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği cezanın garip ve yersiz olduğunu belirtti.

Marco Van Basten nereli

Van Basten “Merih Demiral’a verilen ceza garip. UEFA kim oluyor da ‘bunu yapamazsınız’ diyor. Şimdi yine siyasetin devreye girmesine izin veriyorsunuz. Sonra da ‘siyaset yapıyorlar’ diyorsunuz. Bunu çok garip buluyorum. Futbola sadık kalın” dedi.

Marco Van Basten Merih Demiral bozkurt işareti için ne söyledi

Marco Van Basten’in bu sözleri özellikle de Türk taraftarların da takdirini topladı. Adil bir bakış açısı ile eleştiride bulunan Van Basten büyük bir ilgi gördü.

Marco Van Basten kimdir

MARCO VAN BASTEN KİMDİR?

Marco van Basten, 31 Ekim 1964 doğumlu Hollandalı efsanevi bir futbolcu ve teknik direktördür.

Kariyerine Ajax ve Milan’da başlayan Van Basten Hollanda Milli Takımı’nda da önemli başarılara imza attı.

Kariyeri boyunca 277 gol atan Van Basten, kuvveti, fırsatçılığı ve muhteşem şutları ile tanındı.

Marco Van Basten kimdir

Üç kez Ballon d’Or 1988, 1989, 1992 ve 1992’de FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödüllerini kazandı.

Ancak sakatlıklar nedeniyle 1993’te futbolu bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra Ajax ve Hollanda Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü yaptı.

Van Basten birçok otorite tarafından da tüm zamanların en iyi forvetlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Marco Van Basten kaç yaşında

MARCO VAN BASTEN KAÇ YAŞINDA?

59 yaşında Marco Van Basten Merih Demiral’ı savunması ile gündeme geldi. Hollandalı eski futbolcu Van Basten UEFA’nın aldığı kararı ve Merih Demiral’ın ceza almasını sert bir şekilde eleştirdi.

Başarılı eski futbolcu Marco Van Basten bozkurt işaretinin siyasal bir simge olmadığını fakat UEFA’nın futbola siyaset karıştırdığını da dile getirdi.

GündemSpor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir