Hollanda-Türkiye çeyrek final maçında havanın yağmurlu olması bekleniyor - Haber Jet

Hollanda-Türkiye çeyrek final maçında havanın yağmurlu olması bekleniyor

6 Temmuz 2024 Cumartesi günü TSİ 22.00 itibarıyla Almanya'nın başkenti Berlin’de gerçekleşecek olan Türkiye-Hollanda çeyrek final maçında yağış bekleniyor.

Kaleci Mert Günok yaklaşık 4 yıl önce katıldığı Sunay Akın ile İşte O Çocuk YouTube programında yağmurlu havaların kendisi için bir avantaj olduğunu ve ıslak sahada topun nasıl gelebileceğini tahmin söylemişti.

TÜRKİYE-HOLLANDA ÇEYREK FİNAL MAÇINDA YAĞMUR YAĞACAK MI?

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen EURO 2024 Türkiye-Hollanda çeyrek final maçına saatler kaldı.

6 Temmuz Cumartesi günü Almanya’nın başkenti Berlin’de hava durumu gün boyu bulutlu, akşam 20.00 itibarıyla yağışlı bekleniyor.

Islak zemin çoğu futbolcu için dezavantaj olarak görülürken Avusturya-Türkiye maçında imkansız gibi görünen topu kurtarmasıyla gündeme gelen Mert Günok yağmurlu havanın kendisi için avantaj olduğunu söyledi.

ISLAK ZEMİN AVANTAJ MI?

Mert Günok yaklaşık 4 yıl önce katıldığı Sunay Akın ile İşte O Çocuk YouTube programında yağmurlu havalarda yapılan maçlar için açıklama yaptı.

Islak sahanın kendisi için avantaj olduğunu söyleyen Mert Günok, topun nereden geleceğini tahmin edebildiğini belirtti:

Kuru sahadansa ıslak sahayı her zaman tercih ederim. Çünkü ıslak bir sahada topun nasıl geleceğini çok rahat bir şekilde tahmin edebiliyorsunuz. Defansın arkasına atılan top yere sektiği an bana daha hızlı gelecek. Ona göre kendimi daha iyi ayarlayabiliyorum. Atılan bir şut sektiği zaman o kayma hızını hesaplayabiliyorum. Ama kuru sahada topun dönüş açısına göre o topun yere çarptığında ne tarafa döneceği belli olmuyor. Bir defansın arkasına atılan, tabiri caizse oyuncunun topun dibine girerek attığı bir top o yere çarptığında kalıyor kuru sahada. Ama ıslak sahada sana doğru geliyor. Ve sen kuru sahada topa çıktığın zaman bir anda arada kalabilirsin. Forvet oyuncusu senden daha önce topla buluşabiliyor. Ki daha önce böyle gol yemişliğim de vardır. Islak saha benim için her zaman daha iyi.

Hollanda Türkiye maçı hava durumu nasıl olacak?

HOLLANDA-TÜRKİYE ÇEYREK FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Avusturya-Türkiye maçında 2-1 galibiyet elde ederek çeyrek finale yükselen Türkiye, 6 Temmuz Cumartesi günü Hollanda ile mücadele edecek. Mücadele saat 22.00’de başlayacak.

TÜRKİYE-HOLLANDA MAÇI MUHTEMEL 11’LER

Çeyrek finale yükselen Türkiye’nin muhtemel 11’leri şu şekilde;

  • Mert Günok
  • Mert Müldür
  • Merih Demiral
  • Abdülkerim Bardakçı
  • Ferdi Kadıoğlu
  • Hakan Çalhanoğlu
  • Okay Yokuşlu
  • İrfan Can Kahveci
  • Arda Güler
  • Kenan Yıldız
  • Barış Alper Yılmaz

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir