Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda-Türkiye maçını izlemek için Almanya'ya gidecek - Haber Jet

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda-Türkiye maçını izlemek için Almanya’ya gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda - Türkiye EURO 2024 çeyrek final maçını izlemek için Almanya'ya gidecek. Erdoğan A Milli Futbol Takımımızın maçını Berlin'de tribünden izleyecek.

UEFA’nın, Avusturya maçında bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle milli futbolcu Merih Demiral hakkında başlattığı soruşturma sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda maçını izlemek üzere Berlin’e gitme kararı aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HOLLANDA – TÜRKİYE MAÇINI İZLEYECEK Mİ?

UEFA, EURO 2024’te Türkiye’nin Avusturya ile oynadığı son 16 turu maçında attığı gollerden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Karar, Almanya’nın şikayeti üzerine alındı. UEFA’nın bu adımı Türkiye’de büyük tepkiyle karşılandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kapsamlı bir savunma dosyası hazırlarken, Demiral ise maç sonunda yaptığı açıklamada hareketinin herhangi bir mesaj içermediğini belirtti.

Yaşanan olaylar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Temmuz’da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı’nın Şuşa’daki zirvesine katılmaktan vazgeçti ve aynı tarihte Berlin’de oynanacak Türkiye – Hollanda maçını izlemeye karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye maçını izleyecek mi, Almanya'ya gidecek mi?

Bu süreçte Merih Demiral’a Türkiye’den büyük destek mesajları gelirken, UEFA’nın soruşturmasıyla ilgili nihai karar henüz açıklanmadı.

Merih Demiral UEFA soruşturma ne oldu, karar çıktı mı?

HOLLANDA – TÜRKİYE MAÇI NEREDE OYNANACAK?

Türkiye, Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Türkiye’nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda oldu. Mücadele, Berlin’deki Olympiastadion’da oynanacak.

PolitikaSpor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir