Yüzde 19,31'lik memur zammını Memur-Sen değerlendirdi: En iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarı - Haber Jet

Yüzde 19,31’lik memur zammını Memur-Sen değerlendirdi: En iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarı

Memur-Sen yüzde 19,31'lik memur ve memur emeklisine gelen zammı değerlendirdi. Memur için en iyi zammın düşük enflasyon ve piyasa istikrarı olduğunu söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu rakamların memuru zorlayacağını ifade etti.

TÜİK’in açıkladığı haziran enflasyonu ile memur ve memur emeklisine yapılan zam oranı da belli oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur zammını değerlendirdi.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verisini aylık bazda yüzde 1, 64 oranında açıkladı.

MEMUR-SEN’DEN ZAM YORUMU

Aralarında Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Akif Bülbül’ün de olduğu medya yöneticileriyle bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın enflasyonun belli olmasının ardından gelen zam oranını yorumladı.

Türkiye Gazetesi’nin özel haberine göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hissedilen ile gerçek enflasyon arasında fark olduğunu belirterek “1, 64 enflasyonu hissedilen değil, dolayısıyla beklenen rakam da değil.” dedi. Elektrik zamlarının 1 Temmuz itibarıyla yansıtılmasının enflasyonu baskılamış olarak göründüğünü ifade eden Yalçın, memur ve memur emeklisine yansıyacak zammın yüzde 19,31 olduğunu söyledi.

Memur-Sen genel başkanı kimdir? Ali Yalçın kim, mesleği ne?

KİRA YÜZDE 25 SINIRI KALKTI

Yalçın, en düşük memur maaşının 30 bin 560 TL’den 36 bin 460 TL’ye çıktığını söyleyerek en düşük memur emeklisi maaşının 14 bin 760 TL’den 17 bin 585 TL’ye çıktığını belirtti.

Bu artış oranıyla memurun zorlanacağını söyleyen Yalçın, özellikle yüzde 25 kira sınırının kalkmış olmasıyla memurların kiraların bir anda yukarı doğru artış göstermesinden tedirginlik duyduğunu ifade etti.

Yalçın, “Memur için en iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır.” diyerek diğer türlü durumun öngörülemediğini belirtti.

DOĞRUDAN VERGİ ALINMALI

Ekonomik tedbirlere dair görüşleri belirten Yalçın, dolaylı vergi oranının yüzde 67, doğrudan vergi oranının ise yüzde 33 olduğunu belirterek bunun tam tersine dönerek doğrudan vergi temin edilmesi gerektiğini söyledi.

Doğrudan vergiyle servetten vergi alınacağını ifade etti. Sabit gelirlilerden ÖTV ve KDV gibi dolaylı vergilerle tesis edilmeye çalışıldığında alt gelir grubu ile üst gelir grubunun arasındaki makasın açılarak orta gelir grubunu ortadan kaldıracağını belirtti.

Yalçın, devletin vergi aflarından uzaklaşarak doğrudan vergiyi tahsil etmesini önerdi.

3600 ek gösterge kimlere verilecek? Memur ve memur emeklisi zammı ne kadar oldu? Haziran ayı enflasyon oranı

3600 EK GÖSTERGE: ÇOK REFORMİST AMA YETERLİ DEĞİL

Kamu personel sistemine ilişkin geniş bir çalıştay yaptıklarını söyleyen Yalçın, 1’inci derecedeki memurlara yapılan 3600 ek göstergenin çok reformist ve kıymetli olduğunu ancak yeterli olmadığını belirtti. 470 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemeyi takip ettiklerini ifade etti.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR?

Yapılan yüzde 19,31 zam ile en düşük memur maaşı 32 bin 861’den 39 bin 177 TL’ye çıktı.

EkonomiSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir