Suriye’deki videoların yayınlanması nedeniyle Twitter’da gönderilere erişimin azaltıldığı iddia ediliyor - Haber Jet

Suriye’deki videoların yayınlanması nedeniyle Twitter’da gönderilere erişimin azaltıldığı iddia ediliyor

Suriye El Bab ve Azez şehirlerinde son günlerde gerilim arttı! Terör yandaşlarının Türk tırlarını taşlaması ve PTT binalarını yağmalaması, bölgede tansiyonu yükseltti. Olaylara ilişkin görüntüler ise sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Twitter erişim sorunu yaşayan kullanıcıların getirilen yayın yasağı nedeni ile erişimde sıkıntı yaşadıkları tahmin ediliyor. 

Suriye’nin Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde bulunan El Bab ve Azez şehirlerinde provokatif olaylar yoğunlaştı.

Terör yanlısı gruplar Türk tırlarını taşlayarak gerginliği tırmandırırken, PTT binalarını yağmalayarak kaos ortamı oluşturdu. Yaşanan kargaşa sosyal medyada geniş yankı uyandırırken Twitter gibi platformlarda erişim sorunları yaşandığı iddia ediliyor.

Suriye’deki videoların yayınlanması nedeniyle Twitter’da gönderilere erişimin azaltıldığı iddia ediliyor 1

SURİYE KAYSERİ OLAYLARI VE GELİŞMELER

El Bab’da yaşanan olaylar Türkiye’ye ait araçların El Rai kavşağında toplanan kalabalık tarafından saldırıya uğramasıyla başladı.

Provokatif eylemler bölgede güvenlik güçleri ile terör örgütü yandaşları arasında çatışmalara sebep oldu. Azez şehrinde ise 2 PTT binasının yağmalanması olayların şiddetini daha da artırdı.

Sosyal medyada paylaşılan videolar ve fotoğraflar, provokatif olayların vahametini en net şekilde göstermiş oldu.

Suriye’deki Videoların Yayınlanması Nedeniyle Twitter’da Gönderilere Erişimin Azaltıldığı Iddia Ediliyor

TWİTTER ÇÖKTÜ MÜ?

Twitter gibi platformlarda bazı kullanıcılar gönderilere erişimde sorun yaşadıklarını belirtti.

Tweet beğenme veya görüntüleme gibi işlemlerde sıkıntılar yaşandığı bildirildi.

Suriye ve Kayseri’deki olaylarla ilgili yayın yasağı getirilmesi nedeniyle sosyal medya platformları üzerinde erişim kısıtlamaları olduğu düşünülüyor.

suriye türkiye'ye savaş mı açtı

İNTERNET KISITLANDI MI?

Suriyeliler ile ilgili yaşanan kargaşa ve provokasyon dolu olaylar internet kısıtlaması problemlerini getirdiği iddia edildi.

Yaşananlara dair sosyal medyada yapılan bazı video paylaşımları nedeniyle internete kısıtlama geldi gibi düşünceler birçok kişi tarafından ortaya atılmış durumda.

Suriye’deki Videoların Yayınlanması Nedeniyle Twitter’da Gönderilere Erişimin Azaltıldığı Iddia Ediliyor

INSTAGRAM MI ÇÖKTÜ SON DAKİKA

Yaşanan olaylara ilişkin sadece Twitter’da değil Instagram’da da bazı erişim problemleri yaşandığı belirtildi.

Son günlerde gündemde olan Suriye ve Kayseri olaylarına getirilen yayın yasağı sebebi ile paylaşılan videolara da kısıtlama getirildiği düşünülüyor.

Suriye’deki Videoların Yayınlanması Nedeniyle Twitter’da Gönderilere Erişimin Azaltıldığı Iddia Ediliyor

İNTERNETTE SORUN MU VAR?

Suriye’nin Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde ve Kayseri’de yaşanan olaylar, sosyal medya platformlarında da yankı uyandırıyor.

Twitter ve Instagram gibi popüler platformlarda kullanıcılar, erişim sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını bildiriyor.

Öte yandan internette yavaşlama, internette erişim sorunu, internet çökme gibi sorunların da yayın yasağı nedeni ile oluşabileceği belirtilmekte.

internette sorun mu var?

SURİYE TÜRKİYE’YE SAVAŞ MI AÇTI?

Kayseri’de yaşanan provokatif olaylar sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, Kayseri’deki olayların ardından sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesabın 343 bin paylaşımda bulunduğunu belirtti.

Bu paylaşımların yüzde 68’inin provokatif ve negatif içerikli olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayların ardından yapılan incelemeler sonucunda paylaşımların büyük bir kısmının provokatif amaçlar taşıdığını ve kamu düzenini bozmayı hedeflediğini vurguladı.

Öte yandan bu paylaşımların yüzde 37’sinin bot hesaplar tarafından yapıldığının tespit edildiği bilgisi verildi.

internette kısıtlama mı var?

İNTERNET KISITLAMASI MI VAR?

Suriyeliler ile Kayseri’de yaşanan olayların ardından internet kısıtlaması olup olmadığı ise vatandaşlar tarafından merak konusu haline gelmiş durumda.

”İnternet çekmiyor” gibi söylemler ile çeşitli cevaplar arayan vatandaşlar erişim problemi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.

Son DakikaDünyaGündemPolitika

Suriye’deki videoların yayınlanması nedeniyle Twitter’da gönderilere erişimin azaltıldığı iddia ediliyor” haberine 3 yorum yapıldı.

  • Cem Cem

    Mülteciler geldiklerinde istemeyenlere hep din kardeşimiz onlar da insan açıklaması yapan vatandaşlar şimdi istemiyoruz diye paylaşım yapıyor geldiklerinde aklınız neredeydi

    Yanıtla
  • Akın Taşdemir Akın Taşdemir

    Yeteri kadar kaldılar bayramda ülkelerine dönebiliyorlarsa gitmemeleri için sebep yok diyebiliriz

    Yanıtla
  • Kenan Kenan

    Türk bayrağına yaptıkları son noktayı koydu kaldığınız ülkeye nasıl ihanet edebilirsiniz? Savaştan kaçanlar savaşta bayrağı için canını verenlerin bayrağını yakıyor

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir