Mehmet Şimşek bahşişlerden vergi alınacak iddialarına 'Paketimizde yok' dedi - Haber Jet

Mehmet Şimşek bahşişlerden vergi alınacak iddialarına ‘Paketimizde yok’ dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündemdeki konularla ilgili Habertürk canlı yayınında soruları cevapladı. Son dönemde gündeme gelen bahşişlerden vergi alınacak ve yurt dışı çıkış harcı iddialarına cevap verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bahşişlerden alınacak vergi, yurt dışı harç çıkışı konuları dahil olmak üzere gündemde yer alan başlıkları Habertürk canlı yayında değerlendirdi.

BAHŞİŞLERDEN VERGİ ALINACAK MI?

Sosyal medyanın gündeminde yer edinen “Bahşişlerden yüzde 10 vergi alınacak” iddialarına cevap veren Mehmet Şimşek, gelinen noktada bahşişin vergilenmesinin hiçbir zaman gündemlerinde olmadığını belirtti. Bakan Şimşek, “Sektörden böyle bir talep gelmiş, arkadaşlar taslağa koymuş. Ancak bizim paketimizde, çalışmamızda yok.” dedi.

Mehmet Şimşek Bahşişlerden Vergi Alınacak Iddialarına ‘paketimizde yok’ dedi

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI ARTACAK MI, NE ZAMAN?

Mevcut düzende 150 TL olan yurt dışı harç pulu önce 1500 sonra 3000 TL olacak iddiaları sosyal medyada günlerce konuşulmuştu. Canlı yayında bu iddiaları da aydınlatan Bakan Şimşek, yurt dışı çıkış harcının AK Parti iktidarına kadar 100 dolar olarak uygulandığının ve bu rakamın aşağı çektiklerini söyledi.

Bakan Şimşek, yurt dışı harcının arttırılmasının planları dahilinde olduğunu belirtti:

23 yaşına kadar bu harcın alınmaması gündemde. Sonu nasıl olur bilmiyorum. İmkanı olmayan birisi yurtdışına gidebilir mi? Biz de imkanı olandan vergi alınmasını taslağa aldık. Taslak ham bir taslak. Yurt dışı çıkış harcında taslağın son hali verilmedi.

Çıkacak paketin siyasi bir süzgeçten geçerek Cumhurbaşkanı ve bakanlar tarafından inceleneceğini söyledi

Yurt dışı harç pulu ne kadar olacak, ne zaman artacak? Bahşişlerden vergi alınacak mı?

GELİR VERGİSİ MİKTARI

Bakan Şimşek, şirketlerden alınan vergi gelirlerinin Türkiye’de düşük olduğunu vurgulayarak “OECD ülkelerinde toplanan tüm vergilerin milli gelire oranı %34. AB ortalaması yüzde 41’in üzerinde. Türkiye’de yüzde 20,8.” açıklamasında bulundu.

Vatandaşa yeni bir vergi yükü getirmek amacında olmadıklarını söyleyen Şimşek, kayıt dışıyla mücadele ettiklerini asgari kurumlar vergisi, asgari gelir vergisinin kaldırılmasını konuştuklarını ifade etti.

EkonomiGündem

Mehmet Şimşek bahşişlerden vergi alınacak iddialarına ‘Paketimizde yok’ dedi” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Yavuz Selim Yavuz Selim

    Ne kadar bahşiş alıyor insanlar sanki vergi alınmaması normal

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir