Kabine değişikliği kesinleşmeden yeni Sağlık Bakanı olarak Doç. Dr. Şuayıp Birinci ismi ortaya atıldı - Haber Jet

Kabine değişikliği kesinleşmeden yeni Sağlık Bakanı olarak Doç. Dr. Şuayıp Birinci ismi ortaya atıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın odasını boşalttığı ve istifa ettiği, bazı bakanların da değişeceği konuları kulislerde konuşuluyor. AK Parti büyüyen iddialara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı ancak Sağlık Bakanı'nın yerine gelecek isimler gündeme gelmeye başladı. Konuşulan isimler arasında Doç. Dr. Şuayıp Birinci ön plana çıkıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği iddiası konuşulurken kulislerde konuşulan isimler arasında Doç. Dr. Şuayıp Birinci’nin ismi geçiyor.

FAHRETTİN KOCA İSTİFA MI ETTİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiğine ve odasını boşalttığı iddialarının ortaya atılmasını ardından gözler Resmi Gazete’ye çevrilmişti ancak herhangi bir karar yayınlanmadı.

Fahrettin Koca istifa mı etti? Yeni Sağlık Bakanı kim olacak? Kabine değişikliği olacak mı, hangi bakanlıklar değişecek?

AK Parti’den konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmese de Fahrettin Koca’nın yerine gelecek ismin şimdiden belli olduğu düşünülüyor. Kabine değişikliği henüz kesinleşmedi ancak Sağlık Bakanı olarak Doç. Dr. Şuayıp Birinci ismi geçiyor.

ŞUAYIP BİRİNCİ KİMDİR?

Yeni Sağlı Bakanı olarak ismi geçen Doç. Dr. Şuayıp Birinci, 1973 yılında Rize’de doğdu. Üniversite eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldı. Tıp doktoru olmasının ardından “Liderlik ve Küresel Girişimcilik” alanında yüksek lisansını, “Sağlık Kurumları Yönetimi” alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Doçent olarak görev yapan Birinci, meslek hayatına 1998 yılında başladı. Rize ve İstanbul’da çeşitli kamu kurumlarında hekim olarak çalıştı.

2005-2009 yılları arasında Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı, 2009-2012 aralığında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcılığı ve 2012’den 2014 yılına kadar ise TKHK İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi’nde Genel Sekreterlik görevlerini yerine getirdi.

İcra kurulu üyesi olarak bulunduğu Teknofest’te sağlık teknolojileri ve sağlıkta yapay zekâ yarışmalarının gerçekleştirilmesinde öncülük etti.

Şuayıp Birinci kim, yeni Sağlık Bakanı mı?

TÜSAP’ın kurucusu ve yürütme kurulu üyesidir. TÜRKSAT’ında yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi yönetim kurulu başkanıdır.

HIMMS tarafından 2021 yılı dünyada sağlığın geleceğini şekillendiren en etkili 50 liderden biri seçildi.

“Sağlıkta Dijital Dönüşüm” sürecini yönetmekte ve başta e-Nabız olmak üzere, BA, MİZ, HSYS, ESİM, REÇETEM, Beyaz Kod, e-Rapor Sistemi, RUHSAD, Hayat Eve Sığar, NeyimVar?, EVS, Afet Destek gibi çeşitli bilişim projesine liderlik etti.

Pek çok bilimsel çalışma ve makalesi bulunan Dr. Birinci evli ve üç çocuk babasıdır.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir