Temmuz ayında milletvekili maaşlarına zam mı yapılacak? Bakan Şimşek'in maaşına 49 bin TL zam iddiası - Haber Jet

Temmuz ayında milletvekili maaşlarına zam mı yapılacak? Bakan Şimşek’in maaşına 49 bin TL zam iddiası

Temmuz ayında yapılacak ara zam miktarı konuşulurken milletvekili maaşlarına zam yapılacağı haberi gündeme geldi. Milletvekili emeklilerine 19 bin lira, hem milletvekili hem emekli aylığı alanlara ise 49 bin lira zam yapılacağı konuşuluyor.

Temmuz ayında memur ve emekli zamlarında olduğu gibi Milletvekili maaşlarına da zam yapılması bekleniyor.

MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINA ZAM MI YAPILACAK?

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, temmuz ayında milletvekili emeklileri 19 bin lira, hem milletvekili olan hem de emekli aylığı alanlara ise 49 bin lira zam yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete zam olmayacağını söylemesinin ardından milletvekili maaşlarına yapılacak zam konuşulmaya başlandı.

Milletvekili maaşları ne kadar, zam yapılacak? Asgari ücrete zam olacak mı?

Bakan Işıkhan’ın mevcut bakan maaşı 144 bin 362 TL. Bakan Işıkhan, mevcut maaşına yüzde 20.3 zam almasıyla yeni maaşı 173 bin 667 olacak. Eski maaşı yaklaşık 8.5 asgari ücrete denk gelirken yeni maaşı 10.2 asgari ücrete denk gelecek.

Mehmet Şimşek'in maaşı ne kadar?

BAKAN ŞİMŞEK’İN MAAŞINA 49 BİN TL ZAM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bakan maaşına ek olarak 96 bin 958 milletvekili emekli aylığı almakta. Böylece her ay toplamda 241 bin 320 TL alıyor. Temmuz ayında yapılması beklenen zam ile maaşı 49 bin TL artarak 290 bin 320 TL’ye ulaşacak. Bu miktar ise 17 asgari ücrete denk geliyor.

EkonomiGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir