En çok satan ikinci el araç markaları Volkswagen, Fiat ve Renault oldu - Haber Jet

En çok satan ikinci el araç markaları Volkswagen, Fiat ve Renault oldu

Mayıs ayına ait en çok satışı gerçekleşen ikinci el oto markaları belli oldu. En çok tercih edilen 3 marka Volkswagen, Fiat ve Renault oldu. Yılın başından bugüne en çok tercih edilen binek araç Fiat Egea olurken hafif ticari araç markası Fiat Doblo listede ilk sırada yer aldı.

Türkiye’nin ikinci el çevrim içi araç pazarı ile alakalı hazırlanan rapora göre en çok tercih edilen markalar belli oldu.

EN ÇOK SATAN İKİNCİ EL ARAÇ MARKALARI

Indicata’nın raporuna göre, mayıs ayında 20 bin 678 satışla Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken model bazında binek araçta en fazla Egea, hafif ticari araçta ise Doblo satışı gerçekleşti.

Volswagen, ocak ayı hariç son 4 ayda yılın en çok satan ikinci el aracı oldu. Volkswagen’i 18 bin 794 ile Fiat, 18 bin 767 satışla ise Renault takip etti.

En çok satan ikinci el araç markaları hangisi? 2. el alınan araç ne zaman satılabilir?

Dördüncü sırada 16 bin 25 ile Ford, beşinci sırada 9 bin 216 ile BMW yer aldı. Bunu 8 bin 900 ile Opel, 7 bin 966 ile Mercedes,7 bin 688 ile Peugeot, 7 bin 646 ile Hyundai ve 5 bin 997 ile Toyota takip etti.

Geçen ay ikinci el satışı gerçekleşen 160 bin 811 aracın yüzde 75,7 ilk 10’da yer alan bu markalardan oluştu.

Çevrim içi ikinci el satışında geçen ay 411 bin 203 kurumsal ilan yayımlandı. İlan sayısı geçen sene aynı döneme göre yüzde 26, bir önceki aya göre ise yüzde 17 arttı.

İlgili Haberler

Mayıs ayında ise 160 bin 811 aracın satışı gerçekleşti. Bu rakam toplam ilan sayısının yüzde 39’una denk geliyor.

EGEA BİNEK OTOMOBİL PAZARINDA ZİRVEDE

İkinci el araçta binek otomobil pazarında geçen ay 130 bin 62 satışla Fiat Egea, mayısta 6 bin 568 adetle binek araçlar arasında liderliğini korudu.

Bununla beraber Egea’yı; Clio, Passat, Megane, Focus, Corolla, Astra, BMW 3 serisi, BMW 5 serisi ve Golf ilk 10 model arasında yer almakta.

HAFİF TİCARİDE DOBLO LİDER

Geçen ay hafif ticari araçta 30 bin 749 araç satılı gerçekleşti. Fiat Doblo mayıs ayında 3 bin 893 adetle liderliğini korudu.

Doblo’nun arkasından Ford Tourneo Courier,  Fiat Fiorino, Ford Transit,  Ford Tourneo Connect,  VW Caddy, VW Transporter, Renault Kangoo,  Citroen Berlingo ve Peugeot Partner izledi.

Ekonomi

En çok satan ikinci el araç markaları Volkswagen, Fiat ve Renault oldu” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Volkan Demir Volkan Demir

    Volkswagen en sağlam araçlardan

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir