TSK Personeline TikTok yasağı! Personel Kanununda yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi - Haber Jet

TSK Personeline TikTok yasağı! Personel Kanununda yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi

Resmi Gazete’de yayımlanan habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun yürürlüğe girdi. Görev yeri ve kimliği ifşa eden TikTok videolarına yasak geldi.

Yürürlüğe giren 57 maddelik kanuna göre Genelkurmay başkanı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları ile general ve amiraller hakkında ilgili hükümler kapsamında soruşturma izni, soruşturma ve kovuşturma yapmaya yetkili mercilerin belirlenmesinde ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınacak.

TSK PERSONEL KANUNU DEĞİŞİKLİKLERİNDE NELER VAR?

TSK Personel Kanununda yapılan değişiklikler arasında; Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin kimlik, görev veya faaliyetlerinin yayınlanması, uzman erbaşlarla ilgili düzenlemeler ve sözleşmeli erbaş ve erlere servis hakkı, MSÜ teşkilatına yabancı diller yüksekokulunun dahil edilmesi gibi birçok konu yer alıyor.

TSK PERSONELİNE TİKTOK YASAĞI: KİMLİK, GÖREV VE FAALİYETLERİNİ YAYINLANMASI YASAKLANDI

Yürürlüğe giren düzenlemeyle TSK bünyesinde çalışan personelin Milli Savunma Bakanlığı’nın izin verdiği durumlar hariç kimlik, görev ve faaliyetlerini radyo, televizyon, sosyal medya, internet, gazete, dergi, kitap gibi medya araçları vasıtasıyla yayınlaması ve açıklaması yasaklandı.

TSK personeline TikTok yasak mı?

Kişilerin özel hayatının korunmasını istemesi durumunda hukuki güvenlik ve öngörülebilirliği sağlamak için gecikmesinde tehlike bulunan hallerde 24 saat içinde hakim onayına sunulması şartıyla askeri birlik komutanı, askeri birlik amiri ve hukuk hizmetleri başkanının yazılı emri üzerine tehlikenin önüne geçme amaçlı önleme araması yapılacak.

ASKERALMA KANUNUNA YEDEK ASTSUBAY STATÜSÜ EKLENDİ

Askeralma kanununa “yedek astsubay” statüsünün eklenmesiyle astsubay adaylarına aldıkları temel eğitim süresi boyunca ödenen harçlık tutarı, uzman onbaşı maaşı yerine en alt astsubay rütbesi olan astsubay astçavuş maaşı olarak belirlendi.

UZMAN ERBAŞLARLA İLGİLİ DÜZENLEME

Uzman erbaşlarla ilgili yapılan düzenlemeyle görevde başarısız olma, uyum sağlayamama ve kendilerinden yararlanamama durumlarında yapılacak işlemler yönetmelikle düzenlenecek.

Terör örgütleriyle işbirliği içerisinde olan, bu örgütlere yardım eden, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütler için kullanan ve örgüt propagandası yapan uzman erbaşların sözleşmeleri feshedilecek.

TSK hangi kanuna tabi? 926 sayılı TSK Personel kanunu kimleri kapsıyor? TSK 657 ye tabi mi?

SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ERLERE SERVİS HAKKI

Mesaiye gidiş ve gelişlerinde askeriyeye giriş-çıkış yapan sözleşmeli erbaş ve erler subay ve astsubaylar servislerini kullanabilecek.

Uzman erbaş ve astsubaylığa geçen Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kadrosunda bulunan sözleşmeli erbaş ve erlere çalıştıkları döneme ait iş sonu tazminatları ve kıdem tazminatları ödenmeyecek.

Sözleşmeli erbaş ve erlerin kadroları ile kıdem yükseltmeleri Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri bakanlığı tarafından yapılacak.

SAVUNMA SANAYİ MSB TARAFINDAN DENETLENECEK

Yürürlüğe giren 57 maddelik kanuna göre savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların denetimi Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

TSK PERSONELİNE EMEKLİ AYLIĞI BAĞLANACAK

TSK Personel Kanununda yapılan değişiklikle 1999 yılı sonrası sigorta başlangıcı olan ve 1 Şubat 2018 yılı sonrası Yüksek Askeri Şura kararı ile kadrosuzluk nedeniyle emekli olan personele yaş ve cinsiyet fark etmeksizin 25 hizmet yılının tamamlaması halinde emekli aylığı bağlanacak.

TSK Personel kanunu değişiklik

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNE YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EKLENECEK

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bünyesinde eğitim gören harp okulu öğrencilerine gelişmiş dil becerileri aktarabilmek amacıyla MSÜ teşkilatına yabancı diller yüksekokulu dahil edilecek.

MSÜ teşkilatına dahil edilen yabancı diller yüksekokulunun teşkilatlanması, görev ve sorumlulukları, öğretim elemanlarıyla öğrencileri ilgili esaslar çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek.

TSK RÜTBELERİ NELER?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan rütbeler; er, onbaşı, uzman onbaşı, uzman çavuş, astsubay çavuş, astsubay kıdemli çavuş, astsubay üstçavuş, astsubay kıdemli üstçavuş, astsubay başçavuş, astsubay kıdemli başçavuş, asteğmen, teğmen, üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı, yarbay, albay, tuğgeneral, tümgeneral, korgeneral, orgeneral, genelkurmay başkanı ve mareşal olarak sıralanmakta.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir