Popeyes, Dominos, Coffy boykot listesinde yer alıyor! Boykot edilen gıda ürünleri - Haber Jet

Popeyes, Dominos, Coffy boykot listesinde yer alıyor! Boykot edilen gıda ürünleri

İsrail'in Filistin'e 7 Ekim'den bu yana saldırıları devam ederken dünyada ve Türkiye'de boykot hareketi devam ediyor. İsrail'e ait veya İsrail'i destekleyen markalar ve şirketler boykot listelerinde yer almakta. Gıda sektöründeki boykot hareketi ise geniş bir alana yayılmış durumda. Sık sık kullanılan fast food zincir mağazaları Popeyes, Burger King, Mc Donald's, Dominos ve Coffy markaları boykot ürün listesinde yer alıyor.

Dünyada ve ülkemizde yaygınlaşan boykot hareketi ile İsrail ve İsrail’i destekleyen markaları boykot ediliyor. Boykot listeleri güvenilir siteler tarafından yayınlanırken boykot ürünlerde sorgulanabiliyor. Boykot listesinde olan gıda ve zincir fast food markaları inceleniyor.

POPEYES BOYKOT MU?

Burger King’in alt markalarından olan Popeyes boykot ediliyor. Burger King’in boykot edilmesinin nedeni 7 Ekim 2023 başlayan saldırılarda İsrail ordusuna “kahramanlarımızı destekliyoruz” temasıyla ücretsiz yemek dağıtımı yaptı.

Instagram profilinde renklerini İsrail bayrağı olan mavi beyaza çevirerek İsrail’e olan ciddi desteğini gösterdi. Bu nedenle İsrail ordusuna doğrudan ayni destek sağladığı için Burger King ve alt markası Popeyes boykot ediliyor.

Popeyes boykot mu?

DOMİNOS BOYKOT MU?

Dominos, 7 Ekim saldırılarından sonra Facebook hesabından yaptığı paylaşımla İsrail ordusunu desteklemiş ve İsrail askerlerine ücretsiz pizza dağıtımında bulunduğunu açıklamıştı. İsrail ordusuna ayni yardım sağlaması nedeniyle Dominos boykot ediliyor.

Dominos’un alt markası olan ve Türkiye’de de pek çok şubesi olan Coffy’de boykot ürün listesinde yer almakta.

BOYKOT MARKALARI GIDA

Boykot edilen Gıda ürünleri şu şekilde:

Algida, Kent, Popeyes, Pepsico (Çerezza, 7up, Cheetos), Domino’s Pizza, Coffy, Coco Cola, Pepsi, Fritolay (Lays, Doritos, Ruffles), Lipton, KFC, Sbarro, Fruko Gazoz, Burger King, Nescafe, Ofçay, Nestle, Milka, Heınz, Calve, Fanta, Falım, Unilever Grup, Sprite, SuperFresh, Nutella, Danone, Kinder, Pringles, Fusetea, Mc Donald’s, Snickers, Tikveşli, Subway, Solgar, Mondolez, Damla, Papa John’s, Bounty yer alıyor.

Editörün Seçtikleri

Popeyes, Dominos, Coffy boykot listesinde yer alıyor! Boykot edilen gıda ürünleri” haberine 1 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir