E-Devlet’ten akraba silme işlemine dair DMM’den açıklama geldi, iddiaların gerçek olmadığı bildirildi - Haber Jet

E-Devlet’ten akraba silme işlemine dair DMM’den açıklama geldi, iddiaların gerçek olmadığı bildirildi

E-Devlet'ten akraba silme işlemine dair söylentiler hızla sosyal medyada yayıldı! ''E-Devlet akraba silme nasıl yapılır?'' sorusu hızla aratılmaya başlandı. Paylaşılan sahte e-Devlet görüntüleri sonrası DMM'den açıklama geldi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde sosyal medyada yayılan “e-Devlet üzerinden akraba silme işlemi” iddialarına dair resmi bir açıklama yaparak bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

DMM, bu tür yanlış bilgilere karşı kamuoyunu uyardı ve dikkatli olmalarını istedi.

e-devlet akraba silme nasıl yapılır

AKRABALARI E-DEVLET’TEN SİLMEK MÜMKÜN DEĞİL

DMM’nin açıklamasında, “Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz” şeklindeki iddiaların kesinlikle doğru olmadığı ifade edildi.

Bu tür iddiaların dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlandığına dikkat çeken DMM e-Devlet sisteminde böyle bir hizmetin hiçbir zaman var olmadığını açıkladı.

E Devlet’ten Akraba e devlet akraba ilişiği kesmek

Açıklamada “Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı’ndaki bir hizmete ait değildir. Görüntüler, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır” denildi.

DMM, bu tür yanıltıcı içeriklerin halk arasında yayılmasını önlemek amacıyla sürekli olarak çalıştıklarını ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için gerekli adımları attıklarını belirtti.

E-DEVLET AKRABA İLİŞİĞİ KESME İŞLEMİ GERÇEK Mİ?

DMM resmi X hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dijital hizmet platformu e-Devlet Kapısı’nda “Akraba İlişiği Kesme İşlemleri” gibi bir hizmetin bulunmadığını vurguladı.

Sosyal medyada dolaşan ve bu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntülerinin, e-Devlet sistemine ait olmadığını belirtti.

e-devlet akraba ilişiği kesme

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı’ndaki bir hizmete ait değildir. Görüntüler, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır.”

e-devlet akrabalıktan çıkarma

E-DEVLET AKRABALIKTAN ÇIKARMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet akrabalıktan çıkarma gibi işlemler konusunda büyük bir söylenti ile yankı buldu.

DMM bu tür asılsız iddiaların dijital manipülasyon yoluyla yayıldığını ve halk arasında yanlış bilgi yayma amacı güttüğünü belirtti.

e-devlet akraba ilişiği kesme

Açıklamada vatandaşların bu tür manipülatif içeriklere karşı dikkatli olmaları ve yalnızca resmi kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmeleri gerektiği vurgulandı.

“Asılsız iddialara itibar etmeyiniz” ifadesiyle, dijital ortamda yayılan bu tür yanıltıcı bilgilerin yayılmasının önüne geçilmesi gerektiği belirtildi.

GündemTeknolojiTrend

E-Devlet’ten akraba silme işlemine dair DMM’den açıklama geldi, iddiaların gerçek olmadığı bildirildi” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Hayriye Hayriye

    E devletten çıkarılır da düğünlerde vs denk gelince nasıl kurtulacağız

    Yanıtla
  • Elif Cansever Elif Cansever

    Çok iyi uygulama

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir