Kurban etlerinin bozulmaması için kesimden sonra etin soğuyana kadar bekletilmesi gerekiyor - Haber Jet

Kurban etlerinin bozulmaması için kesimden sonra etin soğuyana kadar bekletilmesi gerekiyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban etlerinin bozulmaması için doğru et saklama yöntemlerinin uygulanması gerekiyor. Etin kesildikten sonra soğutulması ve daha sonra etlerin muhafaza edilmesi aşamaları uygulanıyor.

AA muhabirine konuşan Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kurban etlerinin soğutulma ve muhafaza edilme koşullarına dair paylaşımlarda bulundu.

KURBAN ETİNİN BOZULMAMASI İÇİN NE YAPMALI?

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, etin bozulmaması için hayvanın derisi, iç organları ve ayaklarının gövdeden ayrıldıktan sonra kalan kısmının mümkünse soğuyana kadar bir süre bekletilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Bekletilecek kadar yer ve zaman olmaması durumunda etlerin sıcaklığını kaybetmeden yapılan etleri naylon torbalara ve kovalara konularak evlere götürülme işleminde, kurban etinin bozulmasına neden olduğunu ifade etti.

Kurban etlerinin bozulmaması için ne yapmalı?

Yalçındağ açıklamasında, etler teslim alındıktan sonra bir an önce eve gidilmesi gerektiği ve masanın üzerine örtü serilerek etlerin yayılması ve soğutulmasının ardından buzdolabına koyulması gerektiğini belirtti.

Etin kendi sıcaklığı geçmeden buzdolabına veya buzluğa konulması etin, yeşil hale dönerek tüketilemez hale dönmesine neden olur.

KURBANLIK HAYVAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Yalçındağ, vatandaşın kurban alımı için kurban pazarlarını tercih etmesi gerektiği üzerinde dururken kurban pazarlarına getirilen hayvanların herhangi bir hastalık taşımadığına ilişkin veteriner raporu bulunduğunu ifade etti.

Kurbanlık hayvan alırken nelere dikkat etmeli?

Bu nedenle öncelikli olarak kurban alışverişinde alınacak hayvanın hastalığının olup olmamasına ve veteriner hekim raporuna bakılması gerekiyor.

Bunların dışında sığır, manda, koyun ve keçinin küpesinin olup olmadığına bakılması, gebe, zayıf veya yeni doğmuş hayvan olmaması, hayvanın yüksek ateş, salya ve gözde akıntı gibi belirtilerinin olmaması gerekiyor. Ek olarak; öksürük, nefes darlığı, pis kokulu ishal, aşırı tepkili ya da duyarsız, cinsiyet organlarında kötü koku veya akıntı bulunmaması gerekiyor.

TrendGündem

Kurban etlerinin bozulmaması için kesimden sonra etin soğuyana kadar bekletilmesi gerekiyor” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Enes Enes

    etlerin bozulmaması için kesildikten sonra soğutulması gerekiyor yoksa et çürür

    Yanıtla
  • Hakan Hakan

    Kurbanlık hayvan nasıl seçilir

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir