Türkiye ile AB arasında 16 Aralık 2013'te imzalanan Geri Kabul Anlaşması nedir, neyi amaçlar? - Haber Jet

Türkiye ile AB arasında 16 Aralık 2013’te imzalanan Geri Kabul Anlaşması nedir, neyi amaçlar?

Yasa dışı göçmenlere ilişkin bir anlaşma olan Geri Kabul Anlaşması, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 16 Aralık 2013 tarihinde imzalandı. Bu anlaşma, 1 Ekim 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu anlaşma Türkiye'den ayrılarak AB'ye geçen düzensiz göçmenlerin geri Türkiye'ye iade edilmesini düzenliyor.

Mülteci sorunu ve sığınmacı politikaları gündemde yerini korurken Geri Kabul Anlaşması Meclis gündeminde yer aldı. X gündeminde de yer edinen anlaşma, yasa dışı göçmenlere ilişkin Türkiye ile AB arasında imzalanmıştı.

GERİ KABUL ANLAŞMASI NEDİR?

Geri Kabul Anlaşması, vadettiklerini uygulama konusunda sıkça eleştirilere neden olsa da temelde Türkiye’den ayrılarak Avrupa Birliği topraklarına geçen düzensiz göçmenlerin yakalanmaları durumunda Türkiye’ye iade edilmesini içermekte.

Yasa dışı göçle alakalı olan bu anlaşma, Türkiye’ye geri gönderilen kaçak göçmen karşılığında AB ülkelerine bir göçmen yerleştirilmesi yer alsa da uygulamada bunun tam olarak işletilemediği bu nedenle tepki çektiği söyleniyor.

Geri Kabul Anlaşması nedir, ne zaman imzalandı?

DÜZENSİZ GÖÇMENLERİN GERİ KABUL NEDİR?

Düzensiz göçmenleri geri kabul, bir ülkede düzensiz olarak bulunan göçmenlerin ‘geri kabul anlaşması’ yapılmış bir ülkeye yasa dışı yollarla girmesi sonucunda geldikleri ülkeye geri gönderilmesine deniyor.

Geri Kabul Anlaşması'nın amacı nedir?

GERİ KABUL ANLAŞMASININ AMACI NEDİR?

Anlaşma, Avrupa Birliği ile düzensiz göçmenlerle ilgili sorunların iş birliği içerisinde gerçekleşmesini, düzensiz göçün ve göçmen sorununun önlenmesi için caydırıcı önlemler almayı amaçlıyor.

PolitikaGündem

Türkiye ile AB arasında 16 Aralık 2013’te imzalanan Geri Kabul Anlaşması nedir, neyi amaçlar?” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Alin Naz Alin Naz

    Geri Kabul Anlaşması bildiğim kadarıyla öyle olmasa da tek taraflı işliyor… mülteciler geliyor da bizden oraya giden oluyor mu bilemiyorum

    Yanıtla
  • Feriha Feriha

    Günümüzde sadece bize mülteci geliyo

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir